Лейди Гага на съд за плагиатство (+видео)

Американската звезда Лейди Гага е дадена под съд за плагиатство от слабо известната певица Ребека Франческати. Окрадената изпълнителка твърди, че песента на Гага “Judas” е изплагиатствана от записано от нея през далечната 1999 годин

2011-08-06 12:47:52
Лейди Гага на съд за плагиатство (+видео)
Американската звезда Лейди Гага е дадена под съд за плагиатство от слабо известната певица Ребека Франческати.

Окрадената изпълнителка твърди, че песента на Гага “Judas” е изплагиатствана от записано от нея през далечната 1999 година парче, носещо сходното име “Juda”.

Франческати вече дори е завела дело във федералния съд на САЩ, в което настоява световноизвестната изпълнителка да й изплати солидно обезщетение заради откраднатата песен.

„Въпреки че двете парчета са в различен музикален стил, композицията е една и съща и припевът притежава същата мелодия. Ребека иска да бъде зачитано това, което тя е създала, и не може да допусне да бъде окрадена по този начин”, коментира адвокатът на ощетената изпълнителка.

Според Франческати приликата между двете песни не е случайна. Тя отбелязва, че нейният бивш басист Брайън Гейнър сега е служител на музикалната компания, която е написала 17 от най-новите песни на Лейди Гага.

Само преди няколко месеца 25-годишната певица бе обвинена в плагиатство и от корейската продуцентска компания E-Tribe, която настояваше, че ексцентричната звезда е окрала момичешката група “Girl’s Generation” при създаването на безспорния си хит “Born This Way”. В случая обаче така и не се стигна до съда.

Доколко има прилика между
“Juda” на Ребека Франческати и “Judas” на Лейди Гага, преценете сами:

Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия